Hurtownia spożywcza
Zaopatrzenie
dla gastronomii i piekarni
Dystrybucja soli
Sprzedaż pelletu
Przyprawy
Lubczyk suszony
Liście, nasiona, łodygi lubczyku stosowane są jako dodatek do potraw. Lubczykiem posypuje się często sałatki i tłuczone ziemniaki, a zmiażdżone dodaje się do pieczywa. Łodygi są krojone i wykorzystane jako przyprawa do sosów i gulaszów, a kandyzowanymi liśćmi i łodygami dekoruje się ciasta.
Bazylia mielona
Aromat bazylii sprawia, że jest ona idealnym uzupełnieniem pomidorów. Ponadto jest doskonałym dodatkiem do bakłażana, cukinii i szpinaku. Doskonale pasuje też do drobiu, gulaszów, sosów, pasztetów.
Zioła prowansalskie
Zazwyczaj w skład mieszanki ziół prowansalskich wchodzi: tymianek, rozmaryn, oregano, cząber, estragon i majeranek, a czasami dodatkowo: liść laurowy, koper, trybula lub mięta.
Oregano suszone
stosowany głównie do poprawy smaku i aromatu mięsa, zwłaszcza mięsa baraniego i jagnięcego. W grill barach i kebab restauracjach, można je zazwyczaj znaleźć na stole, razem z papryką, solą i pieprzem.
Majeranek suszony
Zazwyczaj dodaje się go na końcu gotowania, aby zachować swój delikatny smak lub jako dekoracja. Pasuje do warzyw, między innymi do kapusty, ziemniaków i fasoli. Nasiona są używane do aromatyzowania słodyczy i produktów mięsnych.
Pomidory suszone z czosnkiem i bazylia
Mieszanka przypraw o pięknym zapachu. Mocny i wyrazisty smak który zawdzięcza suszonym pomidorom idealnie komponuję się z bazylią i czosnkiem. Mieszanka ma szerokie zastosowanie kulinarne, aczkolwiek polecana jest bardzo do kuchni śródziemnomorskiej.
Ziele angielskie
Ważny składnik wielu marynat, pikli i korzennych mieszanek przyprawowych, zup i sosów. Wiele pasztetów, klopsów, wędzonych.
Pieprz czarny ziarno
Pieprz czarny ziarnisty nadaje się szczególnie do wszelkiego rodzaju zup i sosów. Niesamowicie poprawia smak potraw, nadając im przy okazji charakterystyczną, ostrą nutkę. Świeżo zmielony, prosto z młynka lub moździerza będzie idealnym dodatkiem do każdego obiadu, sałatki a nawet kanapki.
Pieprz czarny mielony
Podstawowa przyprawa wielu dań.
Pieprz ziołowy
Doskonała, uniwersalna mieszanka, która doskonale nadaje się do wszelkich niesłodkich potraw, przede wszystkim mięs i zup. Jest równie ostry jak inne pieprze, a dodatkowo wzbogaca smak potrawy o ziołowy aromat. Jest doskonały dla osób lubiących zdrową, dietetyczną kuchnię.
Liście laurowe
powszechnie stosowane na całym świecie. Najczęściej spotkać je możemy w zupach, sosach, gulaszach, Courtney-bouillon oraz daube – czyli w prowansalskim gulaszu. Jest to doskonała przyprawa do ryb, mięsa i drobiu. Liść laurowy często wchodzi w skład zalewy octowej).
Czosnek granulowany
Zastosowanie czosnku jest szerokie, jest to ważny składnik większości kuchni. Już odrobina tej przyprawy podnosi smak potraw z mięsa, ryb i warzyw pozostając przy tym nie dostrzeżoną. Różne bukiety smaków zawierają czosnek. Jest on między innymi podstawą ostrej kuchni regionu śródziemnomorskiego.
Papryka słodka mielona
Producenci żywności wykorzystują paprykę w serach, mięsach przetworzonych, sosach pomidorowych, zupach i proszku chili. Stosowana jest także w gulaszach oraz leczo.
Papryka ostra mielona
Najczęściej przyprawiamy nią sosy, zupy, a także dania mięsne. Komponuje się z drobiem, wołowiną, jagnięciną, a także dziczyzną. Jest ważnym składnikiem każdego gulaszu i leczo, a także dodajemy ją do dipów i past. Nie tylko świetnie smakuje i pachnie, ale również nadaje potrawom charakterystyczny czerwony kolor.
Papryka wędzona słodka - mielona
Ten wyjątkowy produkt może być perfekcyjnym składnikiem mieszanek ziołowych i przyprawowych, gdyż wyjątkowo dobrze komponuje się z ziołami prowansalskimi, majerankiem oraz pieprzem czarnym, zielonym, białym i czerwonym. Wykorzystanie papryki wędzonej może być doskonałą przyprawą w przypadku osób, które z powodów zdrowotnych powinny unikać pikantnych dań. Słodka papryka bardzo dobrze komponuje się z daniami, które klasycznie doprawia się na ostro.
Kurkuma mielona
Dodawana jest do słodkich potraw, nadając charakterystyczną cierpką nutkę smaku. Oprócz jej szerokiego zastosowania w kuchni marokańskiej do przyprawiania mięs, zwłaszcza jagnięciny oraz dań z warzyw, jest składnikiem mieszanki curry oraz dań curry.
Kupuj on-line!
Złóż zamówienie przez sklep Allegro
Zapraszamy do współpracy!
Posiadamy własny magazyn i środki transportu. Gwarantujemy stałe dostawy.