Hurtownia spożywcza
Zaopatrzenie
dla gastronomii i piekarni
Dystrybucja soli
Sprzedaż pelletu
Produkty piekarniczo-cukiernicze

Pomada wodna
Do wykańczania wyrobów ciastkarskich i pieczywa cukierniczego wykorzystuje się najczęściej tradycyjną pomadę wodną. Można ją barwić i aromatyzować. W opakowaniu dobrej jakości pomada powinna mieć intensywnie biały kolor. Przed nałożeniem jej na produkt masę trzeba podgrzać w łaźni wodnej do ok. 40 stopni Celsjusza. Później dodajemy wodę – maksymalnie 5 proc. W zależności od jej ilości pomada na gotowym wyrobie będzie mieć kolor od białego po przezroczysty.

Drożdże
Od wieków służyły do wypieków chleba i ciast, jako składnik zaczynu. Wydzielanie dużych objętości dwutlenku węgla, towarzyszące przeprowadzanej przez nie fermentacji, spulchnia i podnosi ciasto. Drożdżówki to przykład popularnego, słodkiego ciasta, którego smak, zapach oraz konsystencja związane są z użyciem drożdży. Obecnie drożdże do pieczenia dostępne są też w formie wysuszonej lub liofilizowanej. Po zalaniu ich wodą odzyskują aktywność i nadają się jako rozczyn do ciast.

Koncentraty w proszku
Oferujemy rożnego rodzaju koncentraty w proszkach takich jak: koncentraty lodów, babek, ciast, pierników, ciast do pizzy, gofr, bułek, kremów, mieszanek na muffiny oraz pączków, polepszacze oraz puder nietopliwy.

Aromaty
Te przeznaczone są do wyrobów cukierniczych, wyrobów ciastkarskich, polew, nadzień, pieczywa cukierniczego, lodów, przetworów mlecznych, sosów deserowych, koncentratów spożywczych, a także do napojów i win aromatyzowanych. Odrębną grupę stanowią aromaty dla rzemiosła i małych zakładów cukierniczych, odpowiednio dostosowane do technologii produkcji w tych zakładach.
Kupuj on-line!
Złóż zamówienie przez sklep Allegro
Zapraszamy do współpracy!
Posiadamy własny magazyn i środki transportu. Gwarantujemy stałe dostawy.