Hurtownia spożywcza
Zaopatrzenie
dla gastronomii i piekarni
Dystrybucja soli
Sprzedaż pelletu
Owoce suszone

Morela
Gatunek rośliny wieloletniej należący do rodziny różowatych. Pochodzi z Azji.

Śliwka
Produkt spożywczy z suszonych owoców śliwy, zaliczany do bakalii. Stanowią składnik wielu potraw w kuchni polskiej i innych kuchniach świata.

Daktyle
Są owocami jadalnymi, W Polsce dostępne są głównie daktyle suszone. Używane są jako przekąska lub dodatek do słodyczy, kisieli mlecznych (budyniów), ciast. Zawierają ponad 50% cukrów, błonnik, witaminy: A, B1, C, B2, sole mineralne. Cukry występujące w daktylach to cukry proste, czyli bardzo łatwostrawne, dające energię w krótkim czasie po spożyciu. Przy tym wartość energetyczna daktyli jest większa niż w tej samej ilości mięsa wołowego, kurczaka, chleba czy ryżu. Z tego względu polecane są przy dużym wysiłku fizycznym.

Żurawina suszona
Jest wytwarzana poprzez częściowe odwodnienie świeżej żurawiny, proces podobny do przetwarzania winogron na rodzynki . Są popularne w mieszankach szlakowych , sałatkach , pieczywie , płatkach zbożowych lub jedzone samodzielnie. Suszona żurawina może być stosowana jako dodatek do różnych potraw, w tym do sałatek, płatków owsianych, ciastek, babeczek, bochenków chleba i mieszanki. Mogą służyć jako bezpośredni zamiennik rodzynek lub suszonych owoców. Ponieważ suszona żurawina jest owocem suszonym , psucie się jest mniejszym problemem niż w przypadku świeżych owoców. Suszona żurawina może być użytecznym produktem do noszenia w podróży ze względu na jej wydłużony okres przydatności do spożycia.

Rodzynka
Suszone winogrona, zaliczane do bakalii. Mogą być spożywane surowe lub używane do pieczenia (np. ciast).
Kupuj on-line!
Złóż zamówienie przez sklep Allegro
Zapraszamy do współpracy!
Posiadamy własny magazyn i środki transportu. Gwarantujemy stałe dostawy.